Kaffe, regn och tusch…

En regnig söndag kan lätt fördrivas med
ett par tuschpennor, en kopp kaffe och
en stadig hand.

Jag är ju en sån där som gillar att pilla med grejer. Kan sitta och rita små, små detaljer och upptäcka att kvarten jag suttit egentligen är tre timmar. Hoppsan hejsan. Men tycker man att någonting är roligt så brukar tiden skena iväg.

Jag har börjat jobba mer med min handstil och på hur jag kan skapa vackra motiv med ord och typografi för hand. Inte så lätt alla gånger, och ett tips i början är att helt enkelt kalkera av ett fint typsnitt och sen göra lite egna justeringar för att få det som du vill ha det. Det är en bra övning för att sen kunna texta fint på andra sätt än just din egen handstil. Det är även bra att göra så för att få igång den egna kreativiteten när inspirationen tryter och man vill skapa men huvudet är helt tomt.

Jag publicerade nyss en bild på Instagram där jag jobbade snabbt (dvs ritade inte upp en massa stödlinjer och bara utgick från mitt eget huvud) utan skissade upp det jag ville ha i Illustrator, och sen gjorde jag vissa ändringar för hand för att jag tyckte att originalet var lite väl snirkligt. Det är främst d:et, b:et och l.en jag har fixat till plus att jag har tunnat ut det översta typsnittet för att få det att se extra handskrivet ut.

foto-2016-10-16-15-45-16

Så nu kan du imponera på dina vänner med “handskrivna” kort och tavlor och få några “oooh” och “ahhh” när du egentligen bara har gått tillbaka hur vi gjorde som barn.
Jag anser att jag lärde mig rita mycket genom att använda smörpapper och kalkera det jag ville ha. Jag tyckte som sjuåring att jag hade ritat Ariel i lilla sjöjungfrun när jag egentligen bara hade kopierat Ariel i lilla sjöjungfrun.

Nu har jag säkert sabbat det för mig själv när mina “ooh” och “ahh” nu blir till “jaha, var det så lätt?”, men det bjuder jag på.

Typsnitten jag använt till denna bild heter Memoriam Pro och American Typewriter.

Ha det fint nu!

Terese

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *